اندازه منقار اين حيوان به طور متوسط cm 13 ، فاقد دندان، داراي سري كوچك و گردني دراز و پاهاي قوي مي باشد . توليد مثل شترمرغ : از تخم هاي گذاشته شده شتر مرغ فقط 50 عدد بارور و داراي قابليت جوجه كشي مي باشند شرايط نگهداري و تغذيه در افزايش يا كاهش تخم گذاري موثر است . جهت افزايش باروري تخم شترمرغ بازاء هر دو قطعه ماده يك قطعه نر هم سن و سال در نظر گرفته مي شود . بزرگي يك عدد تخم شترمرغ با 25 – 24 عدد تخم مرغ برابري مي كند تخم شترمرغ را مي توان بصورت خوراكي نيز مصرف نمود . نگهداري و پرورش : 2.سيستم نيمه باز : در اين نوع پرورش هم از محيط باز و هم از محيط بسته استفاده مي شود . اصولا شترمرغ در سن 12- 9 ماهگي( بوزن تقريبي Kg110- 90 ) كشتار مي گردد گوشت نرم آن به رنگ قرمز ، داراي كلسترول و چربي كمتر مي باشد . در كشورهاي اروپا در حد وسيع مصرف مي گردد ميزان چربي 3 % و كلسترول آن به اندازه 60- 50 % گوشت گوساله مي باشد. پوست آن از محصولات با ارزش و 4 برابر مقاوم و محكم تر از پوست گاو است ، از نظر كيفيت با پوست تمساح و فيل قابل مقايسه ، مقاوم به آب و بسيار نرم مي باشد . از پوست آن وسايلي نظير كلاه ، كمر، دستكش ، كيف و كفش و.... مي سازند موي آن در زينت لباس و تهيه كلاه براي بانوان بكار مي رود
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: دامپروری ، پرورش طیور ، ،
وزن زنده شترمرغ بالغ در حدود Kg 160- 110 متغير است .
اين پرنده دونده بسيار ماهر ، تند و تيز مي باشد بطوريكه مي تواند Km 90 - 60 مسافت را در يك ساعت طي نمايد .
با استفاده از ضربات منقار و پا ، خود را در مقابل دشمنان طبيعي محافظت مي كند . به طور متوسط 70 - 60 سال عمر مي كند و 20- 30 سال به عنوان مولد عمل مي نمايد . اهلي كردن اين حيوا ن با استفاده از پرهاي آن در تهيه لباس بانوان شروع شده است امروزه جهت بهره برداري از پوست ، گوشت و موي شترمرغ در بسياري از كشورها ، منجمله آفريقاي جنوبي ، آمريكا ، استراليا ، كانادا ، چين ، زيمباوه، ناميبيا ، اسرائيل و كشورهاي مختلف اروپايي پرورش داده مي شود .
توليد و تكثير شترمرغ ميتواند هم به صورت طبيعي و هم به صورت صنعتي در دستگاههاي جوجه كشي صورت گيرد .
جنس ماده آن سالانه مابين 100-40 تخم مي گذارد در مقايسه با جنس نر، كوچك و به رنگ قهوه اي تيره مي باشد ، اما جنس نر به رنگ سياه با نواحي سفيد رنگ در قسمت دم و بال مي باشد شترمرغ ماده در سن 5/2 – 2 سالگي و نرها در سن 3 – 5/2 سالگي به بلوغ جنسي نايل مي گردند . معمولا در فصل بهار و تابستان و به فاصله 2 الي 3 روز تخم گذاري شروع مي گيرد وزن هرعدد تخم شتر مرغ ما بين gr 1100 - 1800 متغير است .
شترمرغ نر قبل از جفتگيري بالهاي خود را باز نموده در اطراف ماده شروع به رقص مي نمايد ، در اين برهه جنس نر به افراد غير و اطرافيان عصباني و اعمال تهاجمي از خود نشان داده و خطرناك مي باشند .
تخم هاي مورد نظر جهت استفاده در جوجه كشي ، بعد از ضدعفوني و نظافت در درجه حرارت 18 - 13 درجه سانتي گراد و رطوبت 25 – 22 % ذخيره و نگهداري مي گردند..مدت نگهداري در شرايط مطلوب 14- 7 روز مي باشد مدت زمان كرك يا انكوباسيون تخم 42 روز ، ميزان باروري70% هچ 75% و دماي ستري در زمان آنكوباسيون 2/36% مي باشد. 14 روز بعد از گذاشتن تخم ها به دستگاه جوجه كشي كنترل اوليه انجام مي گيرد و در 39 روزگي تخم ها به قسمت هچري هدايت مي گردند .
سه ماه اول زندگي براي جوجه هاي تازه متولد زمان بحراني محسوب مي گردد در اين مدت ميزان تلفات تا حد 30% محتمل است بعد از سپري شدن 3 ماهه اول قدرت و توانايي زنده ماندن جوجه ها بسيار افزايش مي يابد
جهت پرورش شترمرغ ، توليدكنندگان مي توانند يكي از روش يا سيستم پرورش زير را بر اساس موقعيت و وضعيت اقتصادي خودانتخاب نمايند
1.سيستم باز : پرورش به صورت باز و در محيط و شرايط طبيعي صورت مي گيرد .
3.سيستم بسته : در اين جا پرورش بصورت صنعتي و بسته ، مشابه مرغداريها صنعتي انجام مي گيرد .
مناسبترين دماي محيط براي شترمرغ مابين 18- 20 درجه سانتي گراد مي باشد .اما تحمل شرايط آب و هواي بيشتر و يا كمتر از اين درجه را نيز دارامي باشد محيط سرد و باراني ، هواي مورد علاقه شترمرغ نمي باشد . جهت رسيدن به توليد بهتر و بيشتر بايستي به شرايط پرورش ، دماي محيط ، رفع هر گونه استرس و حمل و نقل حيوان توجه و دقت بيشتر بعمل آورد . رفتار خشن ، ايجاد استرس و ترس موجب كاهش ناگهاني توليد تخم مي گردد . نر ها را بايد بعد از سپري شدن فصل جفتگيري از ماده ها جدا نگه داشت زيرا در اين صورت اگر نر و ماده همديگر را نبينند تحريكات جنسي شان بيشتر مي شود .مزارع شترمرغ بايد با سيم هاي با ارتفاع 2 متر محدود شوند ارتفاع سقف سالن هاي پرورش نبايد كمتر از 3 متر باشد بمنظور چرا و تعليق شترمرغ در مرتع بازاء 15 – 10 قطعه يك هكتار اما بمنظور استراحت و حركت در محوطه بازاء 40 قطعه يك هكتار فضا را بايد در نظر گرفت.
در آمد مؤسسات پرورش شترمرغ در آفريقاي جنوبي را 75% پوست 20% گوشت و 5% پر تشكيل مي دهد
قالب ساز آنلاین |